Deze achtbaan gaat verdwijnen in de Efteling­čś▒

Je favoriete achtbaan verdwijnt!

Ben jij altijd al een fan geweest van de Bobslee grijp dan nu je kans, want hij gaat binnenkort verdwijnen! De achtbaan staat er sinds april 1985.  De bobslee is een hele tijd dicht geweest maar is sinds afgelopen donderdag weer open. Je kunt je voorstellen dat hij al heel war dienstjaren meegaat! Ondanks de populariteit van de Bobslee is het toch tijd voor een nieuwe attractie. Dit komt omdat onderdelen van de achtbaan steeds moeilijker te leveren zijn!

Nieuwe achtbaan

In 2020 komt op de plek van de Bobslee de achtbaan Max & Moritz. Het wordt een dubbele achtbaan, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. De nieuwe achtbaan gaat 15 miljoen euro kosten.

Herkomst achtbaan

Max en Moritz zijn twee kwajongens uit een Duits beeldgedicht uit 1865. Ze maken hun dorp onveilig doordat ze streken uithalen waar de bewoners de dupe van worden. De Efteling gebruikt het verhaal als inspiratie voor de nieuwe achtbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.