BREAKING: Khabib Nurmagomedov slaat in op publiek na overwinning op McGregor

De wedstrijd

Zondagochtend vroeg (Nederlandse tijd) heeft titelverdediger Khabib Nurmagomedov in de O2 Arena in Las Vegas met succes zijn titel in de UFC(Ultimate Fighting Championship) verdedigd door Conor McGregor te verslaan.
Het gevecht was volgens velen het meest grootse gevecht aller tijden binnen de mixed martial arts, doorgaans MMA genoemd. McGregor tikte in de vierde ronde af toen Nurmagomedov hem van achteren in een nekklem had. Khabib, die na 27 professionele wedstrijden nog altijd ongeslagen is, blijft daardoor wereldkampioen lichtgewicht binnen de UFC.

Heftige wedstrijd

Vanaf het begin had de Ier het in Las Vegas lastig. De eerste ronde verzandde snel in een vermoeiende worstelpartij, nadat Nurmagomedov naar de benen greep van McGregor. De Rus, die een van ‘s werelds beste worstelaars is, was er alles aan gelegen het gevecht naar de grond te brengen. Dat lukte hem zeer goed, en ondanks dat Conor zich vaak goed wist te verdedigen lande Khabib in de tweede ronde een groot aantal stoten op het hoofd van zijn tegenstander en wist hij in de vierde ronde een nekklem aan te leggen waarmee hij het gevecht won.

Complete Chaos na overwinning

De 30-jarige McGregor staat bekend als zeer sportief verliezer, gebaseerd althans op de drie eerdere keren dat hij verloor. Helaas bleek De eveneens 30-jarige Khabib geen sportief winnaar. Direct nadat McGregor opgaf sprong de Tjetjeense worstelaar uit de kooi en begon op de coach van McGregor in te slaan. Het is niet direct duidelijk waarom dit hem gepast leek. Tegelijkertijd belaagden mensen van Khabibs entourage McGregor, die zich nog in de kooi bevond, door hem van achter onverwacht te bespringen. Hierop brak een enorme chaos uit binnen en buiten de kooi. Tientallen mensen gingen met elkaar op de vuist en een nog groter aantal beveiligers en agenten kon met moeite de rust terug in de tent brengen.

Video hieronder:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.