Minecraft nog steeds veel populairder dan Fortnite!

Minecraft nog steeds populairder dan Fortnite

Minecraft heeft maandelijks 91 miljoen unieke, actieve spelers per maand. Dat maakt Microsoft bekend. Minecraft is sinds de release in 2009 uitgegroeid tot de op één na best verkochte game ooit.

Volgens de cijfers is de populaire game in totaal 154 miljoen keer verkocht. Dit getal ligt boven het aantal verkochte GTA 5-exemplaren en net onder het aantal van Tetris. Honderd miljoen van de gebruikers zijn afkomstig uit China, waar de game gratis is. In totaal heeft de game 250 miljoen downloads gegenereerd.

De cijfers liegen er niet om

Met deze cijfers staat Minecraft ver boven games zoals Fortnite. Ondanks dat Fortnite de laatste tijd een wereldwijde trend kent met het verbreken van verschillende records en het realiseren van een actieve spelersbasis van 78 miljoen. staat het nog steeds relatief ver onder de 91 miljoen van Minecraft.

Met deze cijfers staat Minecraft ver boven games zoals Fortniteen bijvoorbeeld GTA V.

Minecraft werd in 2009 uitgebracht door Mojang en werd bedacht door Markus ‘Notch’ Persson. Persson verkocht Mojang aan Microsoft in 2014 voor een bedrag van 2,5 miljard dollar, omgerekend 2,2 miljard euro. Met het overnemen van de franchise groeide Minecraft verder door. In 2018 groeide de maandelijkse spelersbasis namelijk met 20 miljoen.

Nieuwe update

Eerder kondigde Microsoft Minecraft: Dungeonsaan. Deze spin-off is momenteel alleen voor pc aangekondigd en zou moeten verschijnen in 2019. Daarnaast werd op Minecon 2018 onthuld dat er een nieuwe Minecraft-update komt onder de naam Village and Pillage. Met de update kunnen steden uitgebreid worden en verschijnen er ook meer NPC’s om interactie mee te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.