Nieuwe iPhone X laad niet op wanner het scherm is uigeschakeld…..

Nieuwe iPhone laad niet op.

Stel je hebt net al je spaargeld uitgegeven aan een iPhone XS, je krijgt hem thuis, gebruik hem totdat hij wil opladen, maar hij weigert op te laden omdat het scherm in ‘slaapstand’ staat ‘modus.
Als je er een hebt gekocht is er een grote kans dat ook de onderstaande scenario jouw overkomt.


Laden niet mogelijk in slaapstand

Gebruikers melden dat hun telefoon alleen wordt opgeladen als het scherm wordt uit de slaapstand is, dat wil zeggen dat het scherm is ingeschakeld.

Tot dusverre heeft Apple gebruikers in het ongewisse gelaten over de problemen, maar naar verluidt zouden de problemen kunnen voortkomen uit een beveiligingsupdate die zeer recent is geïnstalleerd.

Probleem door beveiligingsupdate

Onlangs is er  een software-update is uitgebracht om te proberen te voorkomen dat hackers via USB poort de iPhone kunnen unlocken en/of hacken.

Dat betekent dat de oplaadpoort kan worden uitgeschakeld nadat de telefoon enige tijd niet is gebruikt. Het was de bedoeling dat het voor hackers moeilijker zou worden om toegang te krijgen tot de telefoons van mensen – en in het verlengde daarvan van hun persoonlijke gegevens.

Helaas heeft dit al geleid toch enige klacht en gefrustreerd gebruikers van de nieuwe iPhone.

De website van Apple bevat een verklaring die luidt: “Als je met iOS 12.1 USB-accessoires gebruikt met je iPhone, iPad of iPod touch, of als je je apparaat op een Mac of pc aansluit, moet je mogelijk je apparaat ontgrendelen zodat het accessoire wordt herkent en deze kan worden gebruikt.

Uw accessoire blijft dan verbonden, ook als uw apparaat vervolgens is vergrendeld.
Als u uw met een wachtwoord beveiligde iOS-apparaat niet eerst ontgrendelt – of als u het afgelopen uur niet hebt ontgrendeld en verbonden met een USB-acessoire – zal uw iOS-apparaat mogelijk niet communiceren met het accessoire of de computer, en in sommige gevallen,  laadt hij mogelijk niet op.

Vooralsnog zijn er nog geen concrete oplossingen bekend, wordt dus vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.